FinovaPensioenadvies

Deskundig financieel advies bij het regelen van uw pensioen is absoluut een aanrader. Een goed pensioen is immers onmisbaar voor een prettige oude dag. Finova beschikt over de juiste papieren en knowhow om zowel ondernemers als particulieren een passend pensioenadvies te geven.

Een pensioen voor uw werknemers
Als werkgever vindt u het belangrijk om een goed pensioen voor uw werknemers te regelen. Welke mogelijkheden heeft u dan? En welke regeling past eigenlijk het beste bij u én uw personeel, wanneer u kijkt naar kosten en zekerheid? Ziet u geen zaken over het hoofd die wellicht later tot claims kunnen leiden? Valt uw bedrijf onder een verplicht gesteld bedrijfstakpensioenfonds of maakt u gebruik van een beschikbare premieregeling en wat betekent dit dan voor uw bedrijf? Lastige vragen, maar als pensioenadviseur staat Finova u graag bij. Wij zetten alle zaken rond de pensioenregeling voor uw personeel op een rij en geven u een advies, dat past bij zowel uw personeel als uw onderneming. Daarbij houden wij uiteraard rekening met wet- en regelgeving. Wij kennen de regelgeving rond de verschillende pensioenregelingen en weten welke pensioenverzekeraars voor u van belang kunnen zijn. U wilt het goed regelen voor uw werknemers en heeft een pensioenregeling getroffen waarmee ze hun oudedagvoorziening kunnen opbouwen. Dat is mooi! Maar wat als uw medewerkers vervolgens bij u komen met vragen over hun pensioen? Wellicht heeft u zelf niet de kennis en capaciteit in huis om uw werknemers te begeleiden bij het maken van de juiste individuele keuzes. Wij wel! Finova neemt uw personeel graag bij de hand en begeleidt ze individueel naar het best mogelijke pensioen.

Pensioen voor ondernemers en particulieren
Er zijn tegenwoordig diverse mogelijkheden om online de samenstelling van het opgebouwde pensioen te bekijken. Maar wat weet u dan? Of u voldoende heeft opgebouwd om van een zorgeloze oude dag te genieten? Om daar achter te komen moet u toch meer weten dan alleen de hoogte van het opgebouwde pensioenbedrag. Andere factoren die een rol spelen zijn bijvoorbeeld de hoogte van uw hypotheek, de waarde van uw huis, eventuele lijfrentes, de opbrengst van uw onderneming en nog vele andere zaken. Deze financiële factoren nemen wij allemaal mee in ons pensioenadvies. Daarnaast houden wij rekening met uw persoonlijke situatie en de wensen die u heeft voor de toekomst. Zaken als partnerpensioen, overlijdensrisico en eerder stoppen met werken komen bij ons altijd aan bod. Kortom, wij bekijken het complete plaatje en geven u een integraal advies. Levensgebeurtenissen vragen speciale aandacht. Deze zijn doorgaans van grote invloed op de opbouw van uw pensioen. Denk aan trouwen, echtscheiding, werkloosheid, overstappen naar een andere werkgever of arbeidsongeschiktheid. Wat betekenen deze gebeurtenissen voor uw pensioen en welke maatregelen kunt u treffen? Van Finova mag u ook in deze bijzondere situaties een passend advies voor een optimaal pensioen verwachten.

Zzp’ers: lijfrente en banksparen
Als zelfstandig ondernemer valt u niet onder de Pensioenwet. U heeft dan te maken met de zogenaamde derde pijler van het pensioengebouw en zult uw weg moeten vinden in de lijfrentes en bankspaarregelingen. Dit geldt overigens ook voor anderen die op zoek zijn naar een manier om het ‘standaard’ pensioen aan te vullen. De pensioenadviseur van Finova komt met de oplossingen die u verzekeren van een toekomstvoorziening op maat.

Wacht niet te lang met het regelen van uw pensioen
Welke vorm van pensioensparen ook op u van toepassing is, algemeen geldt: wacht niet te lang! Hoe eerder u begint, hoe groter de kans dat u ook daadwerkelijk op uw oude dag het gewenste inkomen bij elkaar heeft gespaard. De laatste vijftien jaar voor uw pensioen zijn daarbij cruciaal. Neem dus tijdig contact met ons op, dan zorgen we er samen voor dat uw pensioen goed geregeld is.