FinovaLinks

www.kvk.nl
Dit is de website van de Kamer van Koophandel in Nederland. De KvK kan u onder andere helpen met het starten van een eigen bedrijf en het schrijven van een ondermingsplan
In het Handelsregister van de KvK vindt u de meest actuele informatie van alle Nederlandse bedrijven, verenigingen en stichtingen, zoals adressen, jaarrekeningen, …
Start u een eenmanszaak, vennootschap onder firma (vof), commanditaire vennootschap (cv) of maatschap? Dan regelt u uw aanmelding voor de Belastingdienst bij de Kamer van Koophandel, tegelijk met uw inschrijving in het Handelsregister. U ontvangt naast uw KvK-nummer ook een btw-identificatienummer.

http://www.belastingdienst.nl
Ondernemers die een rechtspersoon (zoals een bv of nv) oprichten moeten zich bij de Belastingdienst zelf aanmelden. Hiervoor moet u het formulier opgaaf gegevens startende onderneming invullen. U moet dit formulier ingevuld en ondertekend terugsturen naar het Belastingkantoor in uw regio. Dit  De Belastingdienst bepaalt aan de hand van de gegevens van het teruggestuurde formulier welke belastingen van toepassing zijn. U krijgt automatisch aangiftebiljetten toegestuurd.

De tien belangrijkste stappen op weg naar een eigen bedrijf
Een bedrijf starten kan op allerlei manieren: fulltime, parttime of als zzp’er. Wat u ook kiest, u wilt goed voorbereid aan de slag. De 10 belangrijkste stappen op weg naar uw eigen bedrijf vindt u hier.

www.belastingdienst.nl/starters
Hier vinden startende ondernemers alle nuttige informatie en antwoorden op een aantal veelgestelde vragen. Verder staat er uitleg over fiscale onderwerpen die voor starters relevant zijn, zoals de Kleine-ondernemersregeling en de verklaring arbeidsrelatie.

Wetswijzigingen en nieuwe regels
Wilt u weten wat er verandert? Antwoord voor bedrijven geeft u een overzicht van wetswijzigingen en nieuwe regels.

Handboek ondernemen 2023
In het handboek vindt u informatie voor de startende en kleine ondernemer over belastingen, bijdragen en socialeverzekeringspremies. U krijgt antwoord op vragen die elke ondernemer heeft. Bijvoorbeeld: met welke belastingen krijgt u te maken en welke eisen stelt de Belastingdienst aan uw administratie?