FinovaLinks

www.starterslening.nl
Een Starterslening is een aanvullende hypotheek tegen zeer gunstige voorwaarden. Zo hoeft de koper de eerste drie jaar geen rente of aflossing te betalen. Naast het vereiste van de maximum koopbedragen moet de aanvrager meestal minstens een jaar in de betreffende plaats wonen en voor het eerst een woning kopen. De hoogte van de Starterslening wordt bepaald door het verschil in de koopprijs van de woning en wat een aanvrager volgens de rekenregels van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) maximaal mag lenen.

www.nhg.nl
Dit is de site waarop u alles kunt lezen over de Nationale Hypotheek Garantie.
Ook kunt u hier een berekening maken wat u maximaal kunt lenen op basis van uw inkomen met NHG

www.nibud.nl
Een goede begroting maken is belangrijk. Naast rente en aflossing dient u bij het kopen van een huis ook rekening te houden met tal van andere kosten. Op deze site krijgt u een goed beeld van wat u te wachten staat.

Meer hypothecaire leenruimte bij energiebesparende voorzieningen
Een hogere lening tot een Loan-to-Value blijft wel mogelijk bij energiebesparende investeringen zoals dakisolatie, energiezuinige kozijnen en deuren en zonneboilers.

Rekenhulp bijleenregeling
Als u uw eigen woning verkoopt en een andere woning koopt, kunt u te maken krijgen met de bijleenregeling. De bijleenregeling zorgt ervoor dat u bij het kopen van een andere woning mogelijk niet alle (hypotheek)rente mag aftrekken.
Als u de gegevens invult over uw eigen situatie, kunt u inzicht krijgen in de eventuele fiscale gevolgen hiervan.

WOZ-waarde openbaar
De WOZ-waarde van woningen kunt u hier raadplegen

Informatie van de toezichthouder (AFM)

Gemeentelijke lasten
Op www.coelo.nl kunt u de lokale lasten per gemeente bekijken