FinovaVerduurzamingshypotheek

Woning verduurzamen? Goed voor het milieu en uw energierekening! Finova helpt u graag om het verduurzamen van uw woning extra voordelig te financieren en is opgenomen in het SEH-register als “Erkend Adviseur Duurzaam Wonen”  

Hoe energiezuiniger uw woning, hoe lager uw energiekosten!  Investeren in duurzaamheid kan zich na verloop van tijd uitbetalen. Zo kunnen uw maandlasten onder aan de streep dus lager uitpakken. Bovendien gelden er voor de financiering van verduurzaming speciale aantrekkelijke voorwaarden, zeker de moeite waard om uit te zoeken dus, wat het verduurzamen van uw woning u kan opleveren! Finova adviseert u hier graag bij. 

Duurzaam wonen financieren 
Hoe maakt u uw woning energiezuiniger en vooral hoe financiert u dat? Natuurlijk kunt u het verduurzamen van uw woning doen met eigen geld/spaargeld. Ook bestaat er de mogelijkheid om geld te lenen via de Energiebespaarrekening van het Nationaal Energiebespaarfonds en er bestaan verschillende gemeentelijke subsidies waar u wellicht aanspraak op kunt maken bij de financieren van verduurzaming van uw woning.  

Aantrekkelijke hypotheekvoorwaarden bij verduurzamen woning 
In de vernieuwde hypotheekregelgeving van 2024 staat het energierendement van een huis centraal bij de vaststelling van de hoogte van het hypotheekbedrag dat je kunt lenen. Hoe hoger de energie-efficiëntie van de woning, des te ruimer het potentiële hypotheekbudget. Er zijn ook additionele financiële mogelijkheden voor het investeren in duurzaamheidsinitiatieven zoals woningisolatie en de installatie van zonnepanelen, wat zelfs kan resulteren in een vermindering van de hypotheekrente. Met ingang van 2024 wijzigen in Nederland de hypotheekvoorwaarden voor huizen die een energielabel hebben dat lager is dan E. Kopers kunnen meer financiële middelen beschikbaar krijgen bij de aanschaf van een energie-efficiënte woning. Dit is gebaseerd op het principe dat energiebewuste woningen leiden tot verminderde energiekosten, waardoor een hogere hypotheekverstrekking verantwoordelijk is. Hieronder een overzicht van de extra leenbedragen gerelateerd aan het energielabel van het huis:

 • • Voor energielabel E, F, G is er geen extra leenruimte.

  • Bij woningen met energielabel C of D is dat €5.000 extra.

  • Bij huizen met energielabel A of B €10.000 extra.

  • Bezit de woning energielabel A+ tot en met A++, dan is er €20.000 extra beschikbaar.

  • Een woning met energielabel A+++ geeft recht op €30.000 extra leenruimte.

  • Bij een energielabel A++++ kan men €40.000 extra verwachten.

  • En een huis met energielabel A++++ inclusief garantie biedt zelfs tot €50.000 extra financieringsopties.

  Ook als u een woning met een ‘slechter” energielabel koopt, kunt u in 2024 een extra bedrag lenen. Dat bedrag moet u dan wel besteden aan de verduurzaming van uw huis. Het bedrag dat u extra kunt lenen is afhankelijk van het huidige energielabel. Voor een woning met energielabel A en B kunt u € 10.000,- extra lenen voor verduurzaming. Dit loopt op naar € 15.000,- voor huizen met label C of D en € 20.000,- voor de labels E, F en G. Heeft uw woning geen energielabel dan mag u maximaal € 10.000,- extra lenen voor verduurzaming.

De voordelen van duurzaam wonen voor u 

 • U kunt elke maand besparen op de energierekening 
  Groene energie en een goed geïsoleerde woning zijn de juiste stappen richting een duurzame woning. Deze investeringen zorgen voor een opmerkelijke besparing op uw energierekening.
 • De waarde van je woning stijgt  
  Duurzame en verduurzaamde woningen zijn meer geld waard! Hierdoor is de investering zelfs als u binnen kortere tijd verhuist het altijd waard.
 • U levert een aanzienlijke bijdrage aan een beter milieu 
  Naast de financiële voordelen die een duurzaam huis opleveren is het minder energieverbruiken natuurlijk beter voor het milieu. De verwarming die altijd een stuk lager kan staan en de stroom die u opwekt zorgen voor een kleinere ecologische voetafdruk.
 • U kan er in wooncomfort op vooruit gaan. Energiebesparende maatregelen verbeteren het binnenklimaat van de woning en zullen uw woongenot verhogen.  

Hoe verduurzaam je de woning? 
Verduurzamen van uw woning kan op veel verschillende manieren. De ene oplossing levert meer rendement op dan de andere, maar dat hangt ook af van de soort besparing die u wilt treffen. Ook de soort woning, bouwperiode etc. zijn factoren die invloed hebben op de optimale verduurzaming van uw woning. Hieronder een paar veel voorkomende oplossingen op een rijtje: 

 • Zonnepanelen 
 • Isolatie in muren, daken of middels beter geïsoleerd glas 
 • Warmtepomp 

Advies 
Wat voor u de beste maatregelen zijn en hoe dit het beste kunt financieren, daarover informeren we u graag!