Finova

Verduurzamingshypotheek

Woning verduurzamen? Goed voor het milieu en uw energierekening! Finova helpt u graag om het verduurzamen van uw woning extra voordelig te financieren en is opgenomen in het SEH-register als “Erkend Adviseur Duurzaam Wonen”  

Hoe energiezuiniger uw woning, hoe lager uw energiekosten!  Investeren in duurzaamheid kan zich na verloop van tijd uitbetalen. Zo kunnen uw maandlasten onder aan de streep dus lager uitpakken. Bovendien gelden er voor de financiering van verduurzaming speciale aantrekkelijke voorwaarden, zeker de moeite waard om uit te zoeken dus, wat het verduurzamen van uw woning u kan opleveren! Finova adviseert u hier graag bij. 

Duurzaam wonen financieren 
Hoe maakt u uw woning energiezuiniger en vooral hoe financiert u dat? Natuurlijk kunt u het verduurzamen van uw woning doen met eigen geld/spaargeld. Ook bestaat er de mogelijkheid om geld te lenen via de Energiebespaarrekening van het Nationaal Energiebespaarfonds en er bestaan verschillende gemeentelijke subsidies waar u wellicht aanspraak op kunt maken bij de financieren van verduurzaming van uw woning.  

Aantrekkelijke hypotheekvoorwaarden bij verduurzamen woning 
U kunt er ook voor kiezen om het verduurzamen van uw woning mee te financieren in uw hypotheek. Daarvoor gelden er speciale aantrekkelijke voorwaarden, zoals; 

 • Tot €9.000 lenen, dan geldt er geen inkomenstoets en u kunt dit bedrag bovenop uw maximale hypotheek lenen; 
 • Heeft u een energiezuinig huis met een officiële energiegarantie dan kunt u verder verduurzamen en daar maximaal €25.000 voor lenen; 
 • Is er geen energiegarantie afgegeven dan kunt u maximaal €15.000 extra lenen; 
 • Heeft u een huis gekocht maar weet u nog niet direct welke energiebesparende maatregelen u wilt toepassen maar wilt u dit wel alvast meefinancieren. Dat kan! U kunt dan maximaal 106% van de huidige waarde extra lenen. Dit geld wordt gereserveerd in een groen bouwdepot en u kunt later beslissen wat u gaat doen. 

De voordelen van duurzaam wonen voor u 

 • U kunt elke maand besparen op de energierekening 
  Groene energie en een goed geïsoleerde woning zijn de juiste stappen richting een duurzame woning. Deze investeringen zorgen voor een opmerkelijke besparing op uw energierekening.
 • De waarde van je woning stijgt  
  Duurzame en verduurzaamde woningen zijn meer geld waard! Hierdoor is de investering zelfs als u binnen kortere tijd verhuist het altijd waard.
 • U levert een aanzienlijke bijdrage aan een beter milieu 
  Naast de financiële voordelen die een duurzaam huis opleveren is het minder energieverbruiken natuurlijk beter voor het milieu. De verwarming die altijd een stuk lager kan staan en de stroom die u opwekt zorgen voor een kleinere ecologische voetafdruk.
 • U kan er in wooncomfort op vooruit gaan. Energiebesparende maatregelen verbeteren het binnenklimaat van de woning en zullen uw woongenot verhogen.  

Hoe verduurzaam je de woning? 
Verduurzamen van uw woning kan op veel verschillende manieren. De ene oplossing levert meer rendement op dan de andere, maar dat hangt ook af van de soort besparing die u wilt treffen. Ook de soort woning, bouwperiode etc. zijn factoren die invloed hebben op de optimale verduurzaming van uw woning. Hieronder een paar veel voorkomende oplossingen op een rijtje: 

 • Zonnepanelen 
 • Isolatie in muren, daken of middels beter geïsoleerd glas 
 • Warmtepomp 

Advies 
Wat voor u de beste maatregelen zijn en hoe dit het beste kunt financieren, daarover informeren we u graag!