FinovaLidmaatschappen en registraties

Ons kantoor of één of meerdere werknemer(s) staat/staan bij verschillende organisaties geregistreerd. De belangrijkste zijn:

  • Autoriteit Financiële Markten (AFM)
  • Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs (SEH)
  • Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid)
  • Kamer van Koophandel

Autoriteit Financiële Markten
De Stichting Autoriteit Financiële Markten (AFM) houdt namens de overheid toezicht op de deskundigheid en integriteit van financiële dienstverleners. SFD Holding B.V. is samen met haar aangesloten instelling bij de AFM geregistreerd onder nummer 12003329. Het register van vergunninghouders kunt u raadplegen op www.afm.nl. Voor vragen over toezicht kunt u terecht bij het Meldpunt Financiële Markten via telefoonnummer 0900 – 540 05 40.

Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs

Onze adviseur, Herbert Surewaard, is als Erkend Hypotheekadviseur ingeschreven bij de Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs (SEH) onder nummer 1230. Een hypotheekadviseur wordt door de SEH pas erkend als kennis en ervaring zijn aangetoond. Als Erkend Hypotheekadviseur hebben wij de Beroepscode van de SEH ondertekend.

Adviseur Duurzaam Wonen

U vindt ons in het register van de SEH ook als Financieel Adviseur Duurzaam Wonen. In 2023 is het keurmerk Adviseur Duurzaam Wonen geïntroduceerd. Mede door de hoge energiekosten is het een vanzelfsprekendheid om duurzaamheid met iedere klant te bespreken. Onze rol als hypotheekadviseur is cruciaal bij de verduurzaming van de woning. Immers, het ideale moment om investeren in verduurzaming aan de orde te laten komen is als u een nieuwe woning koopt of uw hypotheek oversluit. Omdat er voor duurzaamheid geïnvesteerd moet worden is het gesprek over de financiering van de woning het moment om verduurzaming ter sprake te brengen. Vooral nu de energieprijzen enorm hoog zijn.

Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid)
Wij doen ons uiterste best u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Maar mocht u toch een klacht over onze dienstverlening hebben, en wij komen er samen niet uit, dan kunt u zich wenden tot het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid), een onafhankelijke stichting die uw klacht kan beoordelen. Finova is bij het Kifid geregistreerd onder nummer 300.001.003 (als aangesloten instelling van SFD Holding B.V.)

Kamer van Koophandel
In het handelsregister van de Kamer van Koophandel staan wij geregistreerd onder de dossiernummers 30148121 (SFD Holding B.V.) en 30201342 (Finova Nederland B.V.).