Zakelijk

Voordelen eenmanszaak

Een eenmanszaak oprichten biedt meerdere voordelen:

  • Eenvoudig op te richten. Een bezoekje aan de KVK is vaak voldoende. Andere rechtsvormen zoals een VOF, of bijvoorbeeld een BV en NV kennen meer juridische voorwaarden.
  • Het is goedkoop om een eenmanszaak te starten. Je hebt geen verplicht startkapitaal.
  • Je kan op naam van je eigen bedrijf zaken regelen zoals een bankrekening, postadres, contracten, enzovoort.
  • Het is een hele directe rechtsvorm. Jij bent sterk verweven met je eigen eenmanszaak en er is geen sprake van aandeelhouders die een vinger in de pap willen hebben.

Een eenmanszaak oprichten is een eenvoudige aangelegenheid. Omdat je een eenmanszaak in je eentje begint en er geen andere eigenaren zijn hoeft er maar weinig op papier vastgelegd te worden. Kijk voor meer informatie op de site van de Kamer Van Koophandel. Eigenlijk doe je niets meer dan een formulier invullen met de gegevens activiteiten van je eenmanszaak, de adresgegevens van je bedrijf en de adresgegevens van de bestuurder. Vervolgens ga je naar de Kamer van Koophandel met identificatie. De KVK is nu in staat vast te stellen dat jij bent wie je zegt dat je bent. Er is vervolgens nog een check of je alles goed hebt ingevuld en of je bedrijfsnaam niet al bestaat. Je betaalt de kosten voor het inschrijven van een eenmanszaak en je gaat van start als zelfstandig ondernemer.