Particulieren

Veelgestelde vragen

Als ik een ongeval heb met mijn auto, hoe kan ik dan hulp vragen?
Bel altijd het alarmnummer dat op uw groene kaart staat. De betreffende alarmcentrale zal u verder behulpzaam zijn. Een samenvatting van hetgeen waar u recht op heeft is vaak ook te vinden op de groene kaart.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering interessant?
Dat is uiteraard afhankelijk van het aantal keren dat u per jaar op vakantie gaat. Gaat u elk jaar zowel in de zomer als in de winter een aantal weken erop uit? Boekt u tussendoor in het voor- of najaar een lang weekend of midweek? Dan is het zeer verstandig om ons eens te laten voorrekenen hoe voordelig een doorlopende reisverzekering voor u kan zijn. Wist u overigens dat u tot 12 procent doorlopende korting krijgt indien deze verzekering deel uitmaakt van een door Finova te sluiten Voordeelpakket?

Waar moet ik op letten bij het sluiten van een verzekering?
Verzekeringen kunnen onderverdeeld worden in "sommenverzekeringen" en "schadeverzekeringen". Bij het eerst genoemde gaat het om gevallen waarin de schade niet objectief kan worden bepaald. Vaak gaat het dan om verzekeringen die te maken hebben met het leven of de gezondheid van de mens. Bij de tweede genoemde wordt na het plaatsvinden van het onzekere voorval de werkelijke schade vastgesteld en uitgekeerd. In beide gevallen is een goed advies dat volledig aansluit bij uw situatie en wensen van het grootste belang, zodat u geen onnodig risico loopt.

Ik hoor veel over schadevrije jaren, wat zijn dat?
Schadevrije jaren zijn het aantal jaren dat u geen schade heeft geclaimed bij de verzekeraar. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe meer korting u op uw polis krijgt.

Hoe kan ik onderverzekering op een brandverzekering voorkomen?
Indien op moment van schade blijkt dat de verzekerde waarde te laag is ten opzichte van de daadwerkelijke waarde wordt een schade verhoudingsgewijs uitgekeerd. Door gebruik van een herbouwaardemeter voor de woning en inboedelwaardemeter voor de inboedel wordt door de meeste verzekeraars garantie tegen onderverzekering verleend.

-- splitter line - remove this to remove the split --

Wie kan ik bellen in voorkomend geval?

Alarmnummers
ANWB wegenwacht 0800-0888
Carglass 088 - 0406124
VHD(Verzekeraars hulpdienst) 055-5775077
0031-55775071(buitenland)
Nedasco overige polissen 033-4670800
Autotaalglas 0800-0828
Europeesche Verzekeringen(SOS) 020-6515151
0031-06515151(buitenland)
ASR Alarmcentrale 030-2567777