Particulieren

Links

http://www.rijksoverheid.nl
Postbus 51 is een onderdeel van de Rijksvoorlichtingsdienst van het ministerie van Algemene Zaken en is hét informatieloket voor burgers met vragen aan de rijksoverheid. Postbus 51 heet tegenwoordig Informatie Rijksoverheid.

www.afm.nl
Dit is de website van de Autoriteit Financiële Markten. Consumenten, bedrijven en de overheid maken veel gebruik van producten die financiële ondernemingen aanbieden. Ze moeten erop kunnen vertrouwen dat die ondernemingen op een nette en eerlijke manier werken. De AFM controleert ondernemingen die actief zijn in sparen, lenen, beleggen, pensioenen en verzekeren. De AFM let op het gedrag van die financiële ondernemingen. Op de website van de AFM vindt u een pensioentest onder de naam “weet wat u weet”

www.pensioenkijker.nl
Stichting Pensioenkijker.nl wil het pensioenbewustzijn van de Nederlander vergroten.
Het project Pensioenkijker wordt gedragen door tal van organisaties en is totstandgekomen met steun van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

www.vrouwenpensioen.nl
een initiatief van oa de vrouwenbond van het FNV

www.upo.nl
Het ‘uniform pensioenoverzicht’ (UPO) is ontwikkeld door verzekeraars en pensioenfondsen en is verplichte kost. Het geeft namelijk inzicht in de huidige en toekomstige pensioensituatie van u als deelnemer (en van eventuele nabestaanden). Achtergrondinformatie vindt u op www.pensioenkijker.nl en ook op www.upo.nl.

-- splitter line - remove this to remove the split --

www.mijnpensioenoverzicht.nl
De overheid heeft enkele jaren geleden de pensioensector verplicht om burgers vanaf januari 2011 inzicht te geven in al hun pensioenaanspraken. Vanaf nu kunt u kunt u inzicht krijgen in uw AOW en het pensioen dat u opbouwt of heeft opgebouwd via uw werkgever. Hoe werkt het? Iedere Nederlander met een DigiD kan inloggen op de site. U heeft dan toegang tot de volgende informatie:

- hoeveel pensioen heb ik bij welke pensioenuitvoerder(s) opgebouwd?
- hoeveel kan ik nog opbouwen tot aan mijn pensioenleeftijd bij ongewijzigde omstandigheden.
- hoeveel nabestaandenpensioen is er.
- wat zijn mijn AOW aanspraken.

Kortom een heel compleet pensioenoverzicht. Het DigiD is nodig om te kunnen inloggen. Daarmee is uw privacy gewaarborgd. DigiD is de eigen (inlog)code die bij verschillende overheidsdiensten wordt gebruikt zoals de belastingdienst. Een DigiD aanvragen doet u hier.

Check uw AOW-leeftijd
Bent u in of na 1948 geboren? Dan gaat ook uw AOW-leeftijd omhoog. Vul uw geboortedatum in om precies te zien wanneer ú recht heeft op AOW.

Doe de AFM Financiele Kennistest over pensioen
Doe de pensioentest en kijk of u veel weet over pensioen